Читальна зала


Мілясевич І. Бібліотеки Волинського Опікунства про народну тверезість (кінець ХІХ – початок ХХ ст.)

Розділ: Бібліотечна справа

Мова документу: українська

Рік видання: 2007

Мілясевич І. Бібліотеки Волинського Опікунства про народну тверезість (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) / І. Мілясевич // Бібліотечна планета. – 2007. –  № 4. –  С. 21–24.

Анотація:

Проаналізовано передумови створення Опікунства про народну тверезість, подано характеристику роботи книгозбірень, що діяли при ньому, зокрема на Волині.

"Досвід роботи бібліотек далекого минулого може зацікавити не тільки істориків бібліотечної справи, але й бібліотекарів-практиків, насамперед організаторів та керівників бібліотечної мережі. При поглибленому вивченні механізму функціонування бібліотек XIX - початку ХХ століття ми довідуємось багато корисного і повчального про діяльність бібліотек в умовах недостатнього фінансування (або його повної відсутності), про оригінальні форми роботи, одержуємо матеріал для порівняльної характеристики основних бібліотечних показників тих часів із сучасними тощо. Однією з найцікавіших сторінок історії бібліотечної справи у цьому сенсі є діяльність на теренах України бібліотек Опікунства про народну тверезість (ОНТ), яка є майже недослідженою..."

Джерело:

Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського

2023-05-22
Переглянути документ
Завантажити