Новини


Разиграєв О. В. Світ за ґратами. Пенітенціарна система на Волині та в Галичині у 1918–1939 роках : монографія

Розділ: Нові книги

Разиграєв О. В. Світ за ґратами. Пенітенціарна система на Волині та в Галичині у 1918–1939 роках : монографія / О. В. Разиграєв. – Дрогобич : Коло, 2023. – 688 с.

Анотація: У монографії проаналізовано загальнодержавні процеси, пов'язані з генезисом та функціонуванням кримінально-виконавчої системи в міжвоєнній Польщі, простежено формування, організацію та особовий склад пенітенціарної служби на Волині та в Галичині, висвітлено повсякденне життя кримінальних та політичних в'язнів, досліджено діяльність громадських і політичних організацій щодо підтримки в'язнів та захисту їхніх прав. Використано великий джерельний матеріал, зокрема маловідомі документи архівних установ України, Польщі, Білорусі та Литви. Наукове видання розраховане для науковців, викладачів, студентів, усіх, кого цікавить історія Волині та Галичини міжвоєнного періоду.

Ознайомитися з монографією Олега Разиграєва «Світ за ґратами. Пенітенціарна система на Волині та в Галичині у 1918–1939 роках» можна у відділах Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

2024-02-07