Новини


Герасимчук П. Тесів і Хрінів. Два села, одна історія

Розділ: Нові книги

Герасимчук П. Тесів і Хрінів. Два села, одна історія / П. Герасимчук. – Рівне : Волин. обереги, 2023. – 304 с.

Анотація: У першій частині книги – історична довідка про села, розповідь про місцевих мешканців та їх нащадків, детальний опис природи, побуту, виробництва, дозвілля, звичаї та традиції. У другій частині автор розповідає про боротьбу українського народу за свою незалежність і участь в ній жителів сіл Тесова і Хрінова. Третя частина висвітлює все, що чинила радянська влада в цих селах у післявоєнний період – репресії, насильницьке вивезення цілих сімей у Сибір та інші місця, непридатні для життя, розстріли…

На основі документів та історичних фактів Петро Герасимчук намагається донести до читачів те, що головним та найпідступнішим ворогом України завжди залишалася Росія і сьогодні вже у ХХІ столітті війна лише підтвердила його оцінки.

Також у книзі читачі знайдуть інформацію про автора, його родину, трудову та творчу діяльність, вірші та джерела, які були використані.

З книгою «Тесів і Хрінів. Два села, одна історія» можна ознайомитись у відділі краєзнавчої літератури Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Джерело: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека

2023-08-07