Новини


Нові надходження

Розділ: Нові книги

Заяць Ю. Великий Раковець : історико-краєзнавчий нарис / Ю. Заяць. – Новоград-Волинський : НОВОград, 2021. – 460 с.

Анотація: Фундаментальна краєзнавча праця вивершена у розділах цієї книги і подає місткі, вичерпні матеріали з історії рідного автору села Великий Раковець, що на Тернопіллі. Краєзнавець і журналіст детально, з належними посиланнями на першоджерела веде читача в екскурс давнини й сьогодення.

Заяць Ю. Лицар свободи Борис Козубський / Ю. Заяць. – Житомир : НОВОград, 2021. – 92 с.

Анотація: Борис Козубський (1886–1953) упродовж всього свого життя послідовно працював над утіленням високої ідеї – відновлення незалежної Української держави. І життя склав за неї, загинувши нескореним. Боротьбі за волю й розквіт України, наперекір арештам, таборам, утискам владців, віддавали свої сили всі представники славного роду Козубських. Книга послужить всім, хто хоче знати історію свого народу, хто хоче переконатись, як полум’яніли серця кращих його синів, хто хоче мати для себе приклад непохитної стійкості на обраному шляху.

Передані книги є джерелом цікавої історичної інформації про рідний край для дослідників-пошуковців, краєзнавців, які працюють у читальному залі державного архіву Тернопільської області.

Джерело: Державний архів Тернопільської області

2023-06-27