Читальна зала


Кузьміна І. Повсякденне життя сільського лікаря на прикладі Ф. П. Ріхтера та лікарні св. Бориса в с. Городок Волинської губернії (за даними епістолярних джерел)

Розділ: Історія, історичні науки

Мова документу: українська

Рік видання: 2019

Кузьміна І. Повсякденне життя сільського лікаря на прикладі Ф. П. Ріхтера та лікарні св. Бориса в с. Городок Волинської губернії (за даними епістолярних джерел) / І. Кузьміна // Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики. – 2019. – Ч. 29/30. – С. 50–70. 

Анотація: У статті розглядається повсякденне життя та лікарська практика сільського лікаря Федора Пилиповича Ріхтера, яка суттєво відрізнялася від тодішнього не втішного становища в галузі охорони здоров’я.

Показано, що благодійницьке капіталовкладення помножене на сумлінність та педантичність талановитого лікаря та медперсоналу може успішно служити на користь життю та здоров’ю пацієнтів.        

Наукова розвідка побудована на епістолярній спадщині, яка оприлюднюється вперше. Вона являє собою листи Ф. Ріхтера до засновника та спонсора лікарні св. Бориса Ф. Штейнгеля, під час проживання останнього з родиною у Варшаві. Листи є певними звітами про повсякденне життя лікаря, наповнене постійними турботами за життя пацієнтів у період з 1893 по 1898 рр.

Джерело:Інститут історії України НАН України.

2023-04-11
Переглянути документ
Завантажити