Новини


Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Роль підприємців та меценатів в розвитку населених пунктів рідного краю: історія та сучасність»

Розділ: Новини

28 березня 2024 року у смт Червоне Бердичівського району (Житомирська обл.) відбудеться Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Роль підприємців та меценатів в розвитку населених пунктів рідного краю: історія та сучасність», присвячена 400-річчю першої згадки в історичних документах смт Червоне Бердичівського району та 230-річчю від дня народження старійшини династії підприємців та меценатів Терещенків – Артемія Яковича Терещенка (1794–1873).

На конференції пропонується розглянути наступні напрямки досліджень:

1. Минуле та сьогодення смт Червоне та інших населених пунктів Червоненської ОТГ Бердичівського району (історія, природа, розвиток господарства, культура та освіта, постаті).

2. Життя містечок рідного краю: минуле та сучасні виклики.

3. Історичні витоки благодійності на Волині.

4. Благодійність у діяльності українських підприємців XIX – початку XX ст.

5. Благодійні фонди: проблеми та здобутки.

6. Дослідження благодійництва.

7. Феномен волонтерства на сучасному етапі.

8. Визначні постаті підприємництва, благодійництва та меценатства.

9. Загальні питання краєзнавства.

За сприяння: Національної спілки краєзнавців України, Управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації, Історичного факультету Житомирського державного університету ім. І. Франка, Житомирської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Бердичівської районної військової адміністрації, Бердичівської районної ради, Селищної ради Червоненської територіальної громади.

Джерело: Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України

2024-02-15