Новини


Дурка Я. Януш Радзивілл (1880–1967) : політична біографія

Розділ: Нові книги

Дурка Я. Януш Радзивілл (1880–1967) : політична біографія / Я. Дурка ; пер. з пол. А. Бондаря. – Тернопіль : Крок, 2023. – 552 с.

Анотація: Цілісне та глибоке дослідження життєвого шляху видатного польського шляхтича та політичного діяча Януша Радзівілла. Монографія професора Ярослава Дурки є не лише вагомим внеском в історіографію як комплексна праця політичного життєпису останнього ординатора містечка Олики, а й з огляду на роль і значимість князя Януша Радзивілла в новітній історії Польщі, а також історії Волині кінця ХІХ – першої половини ХХ століття. У монографії підкреслюється, що значна частина діяльності князя Януша була пов'язана з Волинню. Саме його номінував батько Фердинанд Радзивілл спадкоємцем Олицької ординарії та продовжувачем відбудови Олицького замку.

Видання буде цікаве як фахівцям, так і широкому загалу читачів, які цікавляться історією Польщі та України, зокрема історією Волині на перетині польської та української культур.

Ознайомитися з науковим виданням Ярослава Дурки «Януш Радзивілл (1880–1967) : політична біографія» можна у відділах Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

2024-02-07