Новини


Волинська ікона: дослідження та реставрація : наук. зб. Вип. 29

Розділ: Нові книги

Волинська ікона: дослідження та реставрація : наук. зб. Вип. 29 : матеріали XXIX Міжнародної наукової конференції, присвяченої 30-річчю Музею волинської ікони, м. Луцьк, 19–20 жовт. 2023 р. / упоряд. Т. Єлісєєва, Л. Мірошниченко-Гусак. – Луцьк, 2023. – 160 с., іл.

Анотація: До наукового збірника увійшли доповіді й повідомлення учасників 29 Міжнародної наукової конференції, присвяченої 30-річчю Музею волинської ікони, у яких розглядаються питання з дослідження та реставрації іконопису, висвітлюються проблеми вивчення сакрального мистецтва та його каталогізації. Окремі повідомлення містять результати обстеження музейних предметів та приміщень, що проводилися художниками-реставраторами й науковими співробітниками Національного науково-дослідного реставраційного центру України та його Львівською філією в межах програми допомоги музейним установам України під час воєнного стану. Видання розраховане на науковців, реставраторів, музейних працівників, викладачів і студентів різних закладів освіти, усіх, хто цікавиться мистецькою спадщиною України.

Ознайомитись з електронним варіантом наукового збірника «Волинська ікона: дослідження та реставрація» можна на веб-сторінці Волинського краєзнавчого музею.

Джерело: Волинський краєзнавчий музей

Див. також на сайті «Історична Волинь»

Волинська ікона: дослідження та реставрація : наук. зб. Вип. 29

2024-02-06