Новини


На Волині провели історико-краєзнавчу конференцію про музейну та пам’яткоохоронну діяльність

Розділ: Новини

В м. Любомль відбулася Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Музейна та пам’яткоохоронна діяльність на Любомльщині та Волині».

Конференція стала відкритою платформою для обміну думками науковців, краєзнавців, істориків, архівістів, музейних працівників, освітян, громадських діячів та студентів. Представлені дослідження охоплюють різні напрями: від історії та археології, пам’яток архітектури, які є окрасою міста, до видатних особистостей, які прославили Любомльський край. Доповіді учасників конференції, статті, повідомлення увійшли до збірника матеріалів конференції, виданих в м. Луцьку на 604 сторінках.

Науковий захід організували Департамент культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, Ковельська районна рада, Любомльська міська рада, Волинський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Державний архів Волинської області, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Волинська обласна організація ветеранів України з нагоди 50-річчя утворення Любомльського краєзнавчого музею.

Джерело: Район.in.ua

2023-12-21