Новини


Помер принц Ліхтенштейну Константин – визначний фінансист і нащадок князів Острозьких

Розділ: Новини

Помер принц Князівства Ліхтенштейн Константин (5 грудня 2023 р.) – третій син правлячого князя маленької альпійської держави Ганса Адама II і молодший брат спадкового принца і регента у справах повсякденного управління Алоїза.

На сторінках газети «Замкова гора» було опубліковано генеалогічну розвідку про те, що перший баварський король був нащадком у восьмому коліні князя Василя-Костянтина Острозького через шлюб його доньки Катерини з князем Христофором Радзивілом, а пізніше – правнучки від цього шлюбу і її дальших нащадків жіночої статі, що вступали в подружжя з німецькими принцами Династії Віттельсбахів. Нащадком князів Острозьких і Заславських, була Марія Тереза – інфанта Португальська. Тож нинішній правлячий князь Ліхтенштейну Ганс Адам II i чисельні принци і принцеси цієї найстарішої і найбагатшої династії Європи (серед яких і покійний принц Константин, що залишив після себе трьох дітей) нащадки наших князів Острозьких.

Джерело: Манько М. Помер принц Ліхтенштейну Константин – визначний фінансист і нащадок князів Острозьких / М. Манько // Замкова Гора [Острог]. – 2023. – 15 груд. – С. 7.

2023-12-20