Новини


Відкриття Музею Кисилина та презентація книги Василя Сокола «Нариси історії містечка-села Кисилин»

Розділ: Новини

 

8 листопада о 13:00 год. відбудуться відкриття Музею Кисилина та презентація книги історика Василя Сокола «Нариси історії містечка-села Кисилин».

«Ініціаторів такої справи кілька. Вони об’єдналися для спільної мети – збереження нашої історії. Найважливіший внесок зробив Василь родом із Нововолинська. У Кисилині колись жили його бабуся та дідусь. Він викупив приміщення під музей, зробив там ремонт і фінансує його», – розповів генеалог Артур Альошин, який займається наповненням музею та дослідженням історії села.

«Музей буде місцем, яке регенеруватиме історичну пам’ять, заохочуватиме мешканців і вихідців із Кисилина ділитися спогадами. Ми плануємо проводити тут, зокрема, тематичні лекції про різні періоди історії містечка й околиць та людей, пов’язаних із цими місцями», – наголосив Артур Альошин.

Музей розташований на вулиці Набережній, 3 у Кисилині (Затурцівська громада, Володимирський район). Він діятиме в приміщенні колишнього пункту ветеринарної медицини.

Організатори запрошують мешканців містечка, нащадків колишні жителів Кисилина, а також усіх, кому не байдужа історія Волині.

Під час відкриття музею відбудеться презентація книги «Нариси історії містечка-села Кисилин» Василя Сокола.

Джерело: Волинський монітор

2023-11-06