Читальна зала


Романюк Н. Й. Зростання чисельності та ролі сільських підприємців в умовах аграрних реформувань другої половини ХІХ – початку ХХ ст. (за матеріалами Київської, Подільської, Волинської губерній)

Розділ: Господарство Волинського краю , Соціально-економічний розвиток

Мова документу: українська

Рік видання: 2016

Романюк Н. Й. Зростання чисельності та ролі сільських підприємців в умовах аграрних реформувань другої половини ХІХ – початку ХХ ст. (за матеріалами Київської, Подільської, Волинської губерній) / Н. Й. Романюк // Гілея: науковий вісник : зб. наук. пр. – 2016. – Вип. 105. – С. 27–31.

Анотація: Досліджувалися зміни в соціальній структурі населення, зростання чисельності та ролі сільських підприємців у Київській, Подільській і Волинській губерніях в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст., в яких була найбільш виражена ця тенденція. Провідну роль у нарощуванні обсягів виробництва займали сільські підприємці: поміщики, купці, заможні селяни, які власність на землю зуміли використовувати з вигодою і отримувати прибуток, оволодівши ефективним методом господарювання – поєднання сільськогосподарського і промислового виробництв.

Джерело: Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського

2023-10-10
Переглянути документ
Завантажити