Новини


Рівненський німець Ніколаус Арндт

Розділ: Новини

20 вересня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться публічна лекція «Рівненський німець Ніколаус Арндт: до 95-річчя від дня народження історика та краєзнавця». Спікер – краєзнавиця Валентина Данілічева.

Ніколаус народився 19 грудня 1928 року в місті Рівному, що належало тоді Речі Посполитій, у родині підприємця, який 1920 року втік від радянської влади на Західну Волинь. Батько наказав охрестити його в православній церкві з ім’ям Микола. З народження по 1932 рік Ніколаус мешкав разом з батьками в Рівному і в селі Колки Луцького повіту. З 1932 по 1940 рік – у селі Користь біля Корця та в місті Рівне, де відвідував польську гімназію. У січні 1940 року Ніколаус Арндт та його родина були репатрійовані на територію сучасної Польщі у один із так званих «Вартегау». Це були поселення репатрійованих німців у населених пунктах на річці Варте, відомої згодом як область «Вартеланд»...

А що було далі та про подробиці життя відомого рівненського німця Ніколауса Арндта розповість краєзнавиця Валентина Данілічева.

Запрошуємо усіх охочих у відділ краєзнавства!

Чекаємо за адресою:

Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека

м. Рівне, вул. Олександра Борисенка, 6, відділ краєзнавства (4-й поверх)

Джерело: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека

2023-09-19